kolmapäev, 29. august 2007

kauplus on suletud

Pääsküla pood läks sel aastal remonti. Enne seda oli kaupluse uksel suur silt kah: "Pääsküla pood suletakse remondiks sellest ajast selle ajani." Loomulikult ei mäleta praegu enam keegi, mis kuupäevad seal sildil seisid.
Silt seisis remonditava kaupluse küljes hulk aega, aga kuna remont oli tõesti kapitaalne, maha kisti nii aknad-uksed kui seinadki, polnud sildil ühel hetkel enam kusagil rippuda no ja siis ta enam ei rippunud kah.
Nüüd on uued seinad üles laotud, uksed-aknad ees ja juba askeldatakse poodi sisustada vist. Pääsküla elanik käib aeg-ajalt poest mööda ja mõtleb, "Ei tea, kas varsti juba tehakse lahti?" Aga remondi eel üles riputatud silt on pääsmatult kadunud ja uut kah pole tehtud.
Või siiski! Täna hommikul oli poeuksele ilmunud mingi paber.
"Kauplus on suletud."
Väga informatiivne.

4 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Kusjuures ei olnud seal sildil midagi informatiivset remondi lõppaja kohta ka alguses. Oli, et "sügiseni". Vahepeal on teisel pool raudteed oleva pood ka ennast kinni pannud ja kvartali sees olev pood oma lihaleti likvideerinud. Hmh, ma mõtlesin, et kui suur pood on remondis, siis väikesed hakkavad õitsema, aga... Läksid ka suvepuhkusele? Kõik inimesed hakkasid säästukas käima? Mina küll ei tahtnud mööda Vabakat kõmpida poe poole, kust midagi saada ei olnud.

Risto ütles ...

Kunagi olevat seal siiski olnud mingi kuupäev. Vist mitte hilisem kui 28. juuni. Kas aastaarv ka oli, seda ei tea :-)

midaiganes ütles ...

Jah mingi kuupäev oli küll algul, võis olla tõesti 28 juuni või mõni teine juunilõpu kuupäev. Või oli see lihtsalt kusagil mujal avaldatud? Kui mingi aeg pärast seda kuupäeva külla läksin siis küsisin ka, et miks pood ikka kinni & millal avatakse ei osanud keegi miskit enam öelda. Tartus enamasti ei pangagi mingit kuupäeva - niikuinii läheb kauem eks suvi 2008 vm selline on piisav (ja mingil hetkel asendatakse suvi lihtsalt sügisega)

sofie ütles ...

Kusjuures kaup näikse olevat juba riiulitele laotud ja kassaterminalide ekraanid on sisse lülitatud ja sinavad õrnalt hommikuhämaruses; info uksel on aga ikka seesama: kauplus suletud. Kusjuures ega see ei ole miski peamise magistraali ääres asuv kauplus, et küll kõik niikuinii märkavad, kui lahti tehakse. Poe taga on küll bussipeatuski, aga see buss on sedasorti buss, et sellega sõitmiseks peab bussiplaani teadma; sellega sõidavad ainult friigid (ühest perifeeriast teise). Normaalsetes oludes ei sattunud ma sinna poekanti muidu kui ainult poes käies. Nüüd tuli vihmaga ka bussi peale minna, aga kui vihm üle jääb, siis pole mul jälle sinnakanti asja enne, kui kõik raamatukogust laenutatud raamatud läbi olen saanud. Neid on virn!
Vat ei saa mina aru, miks peaks tänapäeval üks pood oma potentsiaalseid kliente niimoodi peletama.