teisipäev, 8. mai 2007

mäest alla ja mäest üles

Jalgrattahooaeg on siis nüüd päris käes: ma tulen hommikul rattaga tööle. Juba teist hommikut sel aastal. Siia töökohta üleüldse teist hommikut. Minu senine kogemus: ma elan väga kõrgel. Hommikul alla tööle tulla on igatepidi hea, nii Nõmme mäest kui tagant Kadaka puiesteed pidi; Nõmme mäest saab siiski kiiremini. Aga kust üles tagasi hea oleks, seda ma pole veel avastanud. Eile leidsin metsast ühe trepi, sest Kadaka puiesteed pidi olen ma paar korda oma elus juba proovinud üles sõita ja ma juba tean, et ei jaksa ja Nõmme tee paistis juba silmaga vaadates eriti ebasobiv ülesminekukoht olevat, oma kõnniteeremondiga ja puha. Nii et ma suundusin vahepealsid võimalusi otsima. Ja leidsin trepi.
No küll seda treppi ikka oli!
Tuleb edasi otsida.

3 kommentaari:

Terje ütles ...

See võib liiga kaugele jääda, aga Rahumäe teed mööda jõuab täitsa vändata. Mujal on suht lootusetult liivane. Trummi tn sprordibaaside juures saab ka, aga võib-olla oled sa väheke rohkm treenitud ja saad vändates üles Glehni lossi juurde. Mina lõpus igastahes ei jaksanud.

Mart ütles ...

kusagil seal trepi kandis, ma arvan, et kui näoga nõlva poole seista, siis paremal, on ka Trepi tänav. sealt saab ka üles.

Risto ütles ...

Neid treppe on seal mitu. Üks on suusahüppetornist 150 m lääne (ehk siis Harku) suunas, selle jalamilt läheb pikk sirge TTÜ juurde. Kaardi järgi peaks asuma teine trepp sellest 300 m läänes, aga kas seal looduses ka käidav trepp on, ei oska öelda. Kolmas trepp on Glehni lossi kõrval. Glehni lossist lääne pool läheb üles veel terviseraja harusid. Mõistlik koht higistamata üles sõitmiseks on jah Trepi tänav, see on kõige siledam ja laugem. Vist isegi laugem kui Ehitajate tee tõus. See algab Lossi tn lõpust ja suundub üles Glehni lossi poole. Kuidas seda leida, on ilmselt kõige parem uurida kaardilt. Näiteks http://tlpa.tallinn.ee/kaart/ ja http://www.server.ee/~tarmo/eol/kaart/2004004.gif