teisipäev, 29. mai 2007

kasulik seadus

Ergma andis üle eelnõu, mille järgi Riigikogu liikmed ei pea enam kulusid tsekiga tõestama. Lihtsalt makstakse kuluhüvitist 30% palgast ja kõik.
See on hea idee. Aga ei maksa riigikogulastega piirduda. Teate, ma kinnitan teile, et see ajaraisk, mida tekitab riigikogulaste tsekkidega jändamine, on pahtlimäng võrreldes selle ajaraisuga, mis kulub nende tsekiräbalate peale kogu Eesti majanduses. Kui anda kõigile asutustele-ettevõtetele õigus oma töötajatele lihtsalt palgast 30% maksuvabalt kuluhüvitiseks maksta, saavutaksime tohutu mastaabiefekti ja hoiaksime meeletult kokku väärtuslikku tööaega. Mõelge ise, kasu, mis tekib riigikogulaste vabastamisest tsekkidega jandamisest, korrutada kuue tuhandega! (umbes nii palju on iga riigikogulase kohta Eestis muid töötajaid. Tegelikult natuke rohkem, aga ärme ajame asja väga keeruliseks). Isegi kui oletada, et ühe riigikogulase aeg on tavalise inimese ajast neli korda väärtuslikum (saab ta ju keskmiselt neli korda rohkem palka,) (Jagame kuus tuhat veel neljaga), ikkagi oleks meil kasum POOLETEISETUHANDEKORDNE, kui vabastaksime kuluaruannete esitamisest kõik töötajad.
Kas te saate aru, kui lihtne ja ilus! Asendame eelnõus sõnad "riigikogu liige" sõnadega "kõik töötajad" ja me saame poolteist tuhat KORDA kasulikuma seaduse!!!

Kommentaare ei ole: