esmaspäev, 28. mai 2007

virgad maksuametnikud

Möödunud nädala lõpus sain Maksuametist meili, mis mind, ausalt öeldes, pahandas.
"Olete esitanud oma 2006 a tuludeklaratsiooni . Arvuti
näitab, et olete deklareerinud eluasemelaenu esmakordselt.
Selleks,et tulumaksu tagasi saamise õigsust kontrollida, on vaja meile esitada laenulepingu esimesest lehest ja ostu-müügilepingust esimesest lehest kuni leheni, kus on ostu hind, koopiad. Ehituse korral ka ehitusluba. Dokumendid esitada Endla 8 või faksida minu nimele (faksi number) Mida kiiremini reageerite, seda kiiremini tulub raha.
Küsimuste tekkimisel helistage (telefoninumber)"
No niisugune on juba kord inimloomus. Või vähemalt eestlase loomus. Selle asemel, et rõõmustada: lõpuks ometi!, pahandab: kus te siiamaani olite? No tõega, ma esitasin oma e-tuludeklaratsiooni ikka kohe esimestel päevadel ära, niipea kui sai hakata deklareerima. Miks teatamine, et on vaja faksida kaks dokumenti, võttis aega, mis see teeb, peaaegu kolm kuud? "Mida kiiremini reageerite, seda kiiremini tulub raha. " No kurat, KES meist see venitaja on olnud ???
Reedel läks faks teele.
Ja kas kujutate ette, vaatan mina täna e-maksuametis oma deklaratsiooni seisu, ja mis te arvate? Otsus raha üle kanda on juba tehtud. Eile, pühapäeval. Riigipühal, sealjuures;) Pole midagi öelda, usinad maksuametnikud meil tõesti.
Vean kihla, et te ei teadnudki, et meil oli eile riigipüha ja neile, kes sel päeval töötasid, makstakse topeltpalka;)

Kommentaare ei ole: