kolmapäev, 9. mai 2007

süüdlased on leitud!

27. aprillist peale on nii venelased kui eestlased tegelenud ühe tähtsa tööga - süüdlase otsimisega. Venelased on selles küsimuses suhteliselt ühte meelt. Kesse tegi? - Ansip tegi. Ansip on süüdi ja astugu tagasi. Eestlaste hulgas valitseb see-eest arvamuste paljusus; umbes sada tuhat arvab, et tagasi peaks astuma Savisaar; on neid, kes nõustuvad venelastega, et las Ansip astub; siis veel on arvatud et las Juhan Kivirähk astub, politsed süüdistatakse kah, aga neilt ei oodata mitte tagasiastumist, pigem leitakse, et vähe astuti ette; noh eks neid süüdistusi ole veel.
Süüdlase otsimine on muidugi igasuguse kriisisituatsiooni puhul esmatähtis, küll pärast jõuab mõelda, et kuidas edasi või et mida peaks tegema, et olukord rahuneks.
Niisiis: ka minul on tegelik süüdlane teada:
süüdi oleme meie. Jah, meie, intelligendid, humanistid, raamatukoid ja prillipapad (otškariki, intelligentõ proklatõje). Meie, kes me usume, et asju saab ajada mõistlikult ja heaga, kes me arvame, et inimesed on targad, aga unustame, et rahvas on loll. Meie tegime andestamatu vea. Me olime heatahtlikud ja järeleandlikud kuni viimase piirini, jättes sellega sellega mulje, et oleme nõrgad ja provotseerisime sellega rahvarämpsu meie nõrkust ära kasutama.
Ähh, mis ma ikka pikalt heietan. Viimasel ajal on suurima panuse minu filosoofilisse arengusse andnud Kanal 2-s jooksev Supernanny saade. Praktiliselt igas peres tuleb superlapsehoidjal õpetada vanematele enesekehtestamist. Armasta oma lapsi, tegele nendega, suhtle nendega, vaata, et nende vajadused oleks rahuldatud, aga kui nad jonnivad, ole järeleandmatu ja järjekindel. Ära premeeri neid halva käitumis eest.
Ja lapsed on õnnelikud ja rahulikud, niipea kui nad veenduvad, et ohjad on vanemate käes.
Sorry, ma arvan, et meie venelastele on praegu vaja demonstreerida, et Eesti riik on piisavalt tugev, et siinseid elanikke vaos hioda. Venelane austab ainult tugevat riiki. Nii vastumeelne kui tugev riik ka eestlase olemusele poleks, praegu on meil seda vaja, et meie venelased end jälle rahulikult ja kindlalt tunneks, et kodurahu taastuks. No ei hakka venelane uskuma, et teda Eestis armastatakse, kui ei peksta üldse!

Kommentaare ei ole: