teisipäev, 9. oktoober 2007

Pakilisi uudiseid liikluseeskirjast!!!

§50. Ülekäigurajale tohib sõita vaid siis, kui juht on kindel, et tal ei tule sellel seisma jääda.

Nõnda kõneleb meile targaste Eesti Vabariigi liikluseeskiri.

Tänan tähelepanu eest.

Ahsoo, seletus ajuinvaliididele: kui näed juba, et kusagil eespool on ummik, ristmik, valgusfoor või ükskõik milline muu tegelik või potentsiaalne liiklustakistus, siis ära sõida sebrale, enne kui näed, et teisel pool sebrat on vähemalt sinu auto jagu vaba ruumi tekkinud. Ei ole väga keeruline! Natuke harjutamist, ja saab selgeks küll: sebral peatuda ei tohi, nii et peatu enne sebrat, kui pole ruumi sebrast üle sõita.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sebral mittepeatumine oleks küll juba edasiminek, kuid LE järgi ei tohi peatuda ka lähemal kui 5m sellest (§151.6). Aga proovi sa sellist vahet jätta nii, et tagumised sind sõna otseses mõttes edasi lükkama ei hakka..

sofie ütles ...

Oi, nii hull see asi ei ole. Alustame LE lugemist õige algusest ja loeme läbi ka paragrahvi 2, sealt seekord eriti punkt 31:
"Peatumise all mõistetakse sõiduki ettekavatsetud seismajätmist sõitjate peale- või mahamineku või veose laadimise ajaks. Termin ei hõlma seismajäämist koos liiklusvooluga või reguleerija või liikluskorraldusvahendi nõudel."
§151.6 räägib SELLEST peatumisest, nii et liiklusvoolus võib rahulikult kuni sebrani sõita, lähemal kui 5 m ei tohi lihtsalt peatuda sõitjate peale- või mahaminekuks.