esmaspäev, 22. oktoober 2007

Ma sõitsin Pääskülla, elektirongiga



Mina, vana toriseja, tahaks kangesti vahel kedagi kiita. Täna kiidan Elektriraudteed. Kas te teadsite, et elektrirongi saab jalgratta vabalt kaasa võtta ja ei pea isegi juurde maksma ega midagi? Väga mugav ja keskkonnasõbralik. Nüüd, kui ilmad pimedaks on läinud, suurendab ka üldist liiklusohutust. No suvel ma sõidan ikka rattaga linna teise otsa ema juurde ja õhtul koju tagasi, aga sügisel, kui vara pimedaks läheb, siis jääb tagasisõit vahel hilja peale ja siis on ikka tohutult abiks, kui saab viimase jupi rongiga sõita. Mul on küll ees valge ja taga punane tuli ja puha, aga ikka on pimedas jube, eriti liiklustihedamatel kesklinnatänavatel.
Lugesin siin, kuidas Kukupai nähes bussijuht jalgratta bussist välja ajas, ja siis tuli jälle meelde - Elektiraudtee on ikka tore! Sõitke rongiga! Rong sõidab kiiremini kah. Ja pilet maksab Tallinnas 10 krooni, see on vist sama palju kui bussipilet? Ma ei tea, mul on kuukaart. Ma tean, et bussist ostes maksab pilet 15 krooni, aga rongipiletit ainult rongis saabki ja on 10. Tudengitele 9. Ainult vat see on kehva, et vähe käib neid ronge. Harva. Rongiga sõitmiseks peab rongipaani ostma, muidu ei saa.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Internetis on olemas sõiduplaand täitsa:
http://www.elektriraudtee.ee/?233
Paremal all nurgas on kogu kupatusega Exceli fail ka olemas.

Oudekki ütles ...

Eestis olles ma sõidan iga päev elektrirongiga Pääsküla ja Tallinna vahet ja olen avastanud, et oma aja planeerimine lähtuvalt sellest, et rong käib kord pooles tunnis on täiesti võimalik ja tore. Ei ole midagi vaja minutipealt kuskil olla. Negatiivne on see, et kuskil 12-14 vahel ei käi üldse ronge :(

Veel on negatiivne see, et elektrirongi ja trammi ajad ei ole omavahel sünkroonis, seega kui mul on vaja kell 8.30 olla TLÜs, siis on võimalus ka väljuda Pääskülast kell umbes 7.19 ja jõuda liiga vara (unisena) või siis jääda hiljaks... Sobiv tramm järgmisele rongile, mis võimaldab ainult viis minutit hiljaksjäämist loengusse, läheb Balti jaamast ära kaks minutit enne rongi sinnajõudmist.

Seega praktiseerin autojagamist :)

Morgie ütles ...

neidsamu sõiduplaane müüakse umbes krediitkaardi suuruste voldikutena 1.kr eest nendesamade pilteimüüjate poolt. väga käepärane formaat

sofie ütles ...

Mul õnnestus ka see rongiplaanivoldik osta, kohe kui uus sõiduplaan kehtima hakkas, aga ma ei söandand neid teistele soovitada, sest minu kogemuste järgi saavad need voldikud otsa nii rongitädidel kui ka Balti jaama infopunktis ammu enne kui uus rongipaan tuleb. Iga kevadel ikka uus plaan.
Ja see sünkroniseerimatus on jah täiesti mõistusevastane. Eriti hirmus on tulla Tartust rongiga, mis jääb natuke hiljaks ka, nagu ikka, ja vaadata siis, kuidas samal ajal, kui Tartu rong jaama sisse sõidab, lahkub jaamast elektrirong Pääsküla poole ja sa tead, et järgmise rongini on tundi kolmveerand hilisõhtust pimedat vihmast aega ilma ooteruumita:( Ja mina lähen siis ka juba parem trammiga linna bussi peale, mitte et ma selle skeemiga varem koju jõuaks, aga vähemalt ei pea OOTAMA.