neljapäev, 18. oktoober 2007

Kohtumine lugejatega

Täna käis Sofie kohtumisel lugejatega. Lugejatega kohtumine on alati väga produktiivne. Neilt võib näiteks saada huvitavat ja kasulikku infot. Näiteks kinnitasid lugejad Sofiele, et Älis politseis juba mõnda aega enam ei tööta. Lugejatel oli ka ettepanekuid selle kohta, kuidas Sofie oma blogi paremaks saaks muuta. Üks ettepanekutest näiteks puudutas ekslikuks osutunud informatsiooni kõrvaldamist blogisissekandest, mis käsitles kohtumist Älisiga, kes, nagu selgus, politseis siiki ei tööta.
Sofie on alati valmis tunnistama ja parandama oma vigu. Niisiis, teadke kõik: Älis ei tööta politseis.
Ettepanekuid oli ...veel. Praegu Sofie mõtleb selle üle, kas see on tsensuur või... enesetsensuur. Lähemal ajal vaatab Sofie siiski oma blogisissekanded kriitilise pilguga üle ja ilmselt teeb veel parandusi ja kärpeid. Sest oma lugejatega tahab Sofie ikka sõber olla, seda enam, et lugejatel oli kõnniteel parkijate käsitlemise kohta väga toredaid ideid ja plaane, mille elluviimisel Sofie hea meelega kaasa lööks, sest need on tema meelest väga head plaanid ja nende elluviimisest on loota reaalset kasu. Ja üldse.
Ja kui te teate mõnda kohta, kus autod regulaarselt kõnniteel pargivad ja jalakäimist segavad, siis võite mulle siia kommentaaridesse kirjutada, siis me lugejatega võibolla alustame nende toredate plaanide elluviimist just sealt. Aga muidu arvasid lugejad, et neid plaane ei maksa väga välja reklaamida, enne kui asi reaalseks läheb, nii et täpsemalt ma kirjutan siis, kui asi reaalseks läheb.
Lugejad meeldisid Sofiele väga ja oli tore teada saada, et paljudes seaduste täitmist ja liikluskultuuri puudutavates küsimustes olid lugejad just sama meelt, mis Sofiegi. Ja Sofie saab ju aru, et ega ta üksi ei jaksa maailma parandada, aga koos selliste suurte, tugevate lugejatega - hoopis teine asi!

Jah, ja ma loodan veel, et lugejatel huumorimeelega kõik korras on ja et nad selle peale nüüd ei solvu.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Humoorikas kirjutis, mis naerma ei aja. Aga kui lugejad tõepoolest kavatsevad oma tööd paremini teha, on see ju armas!
Aga kas see Älis karistuse ikka sai? St, kas politsei seda väljakutset ikka menetles? Või?

sofie ütles ...

Minu teada pole Älisit karistatud ja kui ma poleks sellest loost oma blogis kirjutanud, siis oleks see asi politsei poolest nii jäänudki. Aga kuna ma kirjutasin ja kuna Älis läks politseisse minu peale kaebama, et ahistamine ja ebaseaduslik jälitustegevus - ja saatis ka lingid mu blogi vastavatele sissekannetele, siis pälvis see lugu ootamatult politsei tähelepanu ja ütleme nii - on praegu menetluses. Ja nagu ma juba ütlesin - see pole ju tähtis, et politsei teda kuidagi karistaks, tähtis on, et ta enam valesti ei pargiks. Ja lõppegu see lugu nüüd nii või teisiti, üks on küll kindel: Älisini jõuab informatsioon, et Raudtee tänava kõnnitee pole tema krundil, ja et liikluseeskiri kõnniteel parkida ei luba; seal mitte.

Anonüümne ütles ...

Nojah, aga minu arvates on Älisi karistamine õpetlik neile teistele Älissi taolistele. Bluffida politseis töötamisest, õigustada ennast igal võimalikul moel, mitte kuulata teist inimest... Selliseid "pähe istujaid" on meil praegu hulgi. Kas see, kui me suhtume sellisesse nagu eksinud armsasse lapsukesse (noh, et ta nüüd teab ja enam ei tee), on ikka ratsionaalne?

Oop ütles ...

Psyhholoogilise survega tekitatud enesetsensuur on ikkagi tsensuur.

sofie ütles ...

Anonüümsele: Ootate avalikku hukkamist? Rahvas himustab verd... spooky. Las see Älis nüüd olla rahus, (kui ta tõesti enam ei tee.) Näidishukkamiseks on meil teisigi valestiparkijaid võtta, hulgi sealjuures, ja osad neist kangekaelsed retsidivistid. Ja ausalt, ma usun et me jõuame kuhugi ainult õpetamise ja kasvatamisega. Karistamine käib sinna juurde, aga seda on mõtet kasutada ikka viimases järjekorras, siis kui õpetamine ei aita.

Morgie ütles ...

anonüümik - karistamine ei muuda inimesi paremaks, "teistele" õpetuse andmiseks oleks omal kohal hoopis näidishukkamine, avalikult, raekoja platsil ja piletitega. piletimüügist saadud raha võiks kulutada kõnniteede ja märgistuste korrashoiuks.

Kuna Äliss hoolitses enda karistamise eest ise, st viis ennast inkrimineerivad materjalid ise politseisse, siis on põhjust arvata, et ta on sellest loost õppinud siiski rohkem kui avalikust hukkamisest õpiks.

Minu meelest on Sofie tegevus suurepärast vilja kandnud.