teisipäev, 10. juuli 2007

Miks pealkirja ei lasta panna?
Mina sellest ikka aru ei saa, miks poed ei taha mulle müüa neid asju, mida mina osta tahan. Näiteks kannujahvatusega kohv. Selveris (jääb mul kõige rohkem teele) on kümmekond sorti kohvi müügil, miks ÜKS ei võiks olla kena traditsiooniliselt jämeda jahvatusega kohv? Ega seda ka teistes poodides eriti saada pole, aga põhimõtteliselt on ta olemas.
Uskuge või mitte, aga kord iga paari kuu tagant võtan ma ette spetsiaalse retke linnaossa, kuhu mul muidu üldse asja poleks, et osta paar-kolm pakki Kulta Katrina kannukohvi. Ühtlasi võtan paar suurt rulli vetsupaberit, mida kah mujalt kusagilt saada pole. Ja kui ma juba seal olen... kandevõime seab piirid, nii et tavaliselt kulutan seal poes küll alla tuhande, aga kindlasti üle neljasaja krooni.
Miks Selveri kett seda raha endale ei taha? Kui ma neilt kannukohvi kah saaks, siis poleks mul muisse toidupoodidesse enam asja. Võibolla läheksin isegi väikestele vetsubaberirullidele üle? Sa, Selver, mõtle, mis raha sa kokku ajaks, kui ma sinu juurest ülepäeva peldikupaberit hakkaks ostma! (Aga ära väga looda. Nende pisikeste rullidega jamamine on minu meelest ikka täitsa mõttetu värk. Ju ma ikka kusagilt endale neid suuri rulle ka leian. Õnneks jatkub neist kauaks; see see point ongi.)
Noh et kui keegi tahab teada, kas mul ka mõni kiiks on või nii;)

4 kommentaari:

Risto ütles ...

Mõni aasta tagasi oli Kulta Katriina mu lemmikkohv, aga siis hakkas tunduma, et selle kvaliteet (sortide koostis?) kõigub väga suurtes piirides suurepärasest viletsani. Ja kui seda viletsat aina sagedamini sain, siis lõpuks loobusin. Tõsi, tegemist oli enamasti filtrijahvatusega. Kas jäme jahvatus on parem?

Omalt poolt julgeks soovitada Cafe Rovi kohvisid, mida leiab aeg-ajalt mõnedes suurtes Rimides. Ja siis Löfbergs Lila ube kirjadega 'Exclusive', 'Lyxblandning'.

sofie ütles ...

Hm. Sama mure: kvaliteet langeb. Minu lemmik oli omal ajal Presidendi kannukohv, aga kui seda Eestis tootma hakati, siis oli ta teistest kohvidest küll kallim, aga mitte enam peajagu parem. Ja siis kadus kannukohv hoopis ära. Korra ostsin Soomes käies endale sealt paki Presidendi kannukohvi kaasa ja too kohv tundus jälle nii põrguma hea et...
Praegune President reklaamib end kui presskannukohvi, või vist presskannu- ja filtrikohvi, aga minu jaoks on selle jahvatus ikkagi liiga peenike. No ei meeldi mulle see kohvipuru maik kohvis, kohv peab olema tõmmanud, mitte püreeritud.
Ja ubade puhul on kah ikka see probleem, et kuidas neid sobiva faktuuriga puruks muuta. Elektriliste kohviveskitega on minul see kogemus, et need jahvatavad vähemalt osa kohvist liiga peeneks, isegi kui jahvatada nii vähe aega, et suuremad tükid sisse jäävad. Teoreetiliselt võiks sobida vanaaegne käsikohviveski... mida mul pole.
Aga ma proovin Cafe Rovi igaks juhuks ära, kui Rimisse sattun:)

Risto ütles ...

Teisest küljest, Rovi on hispaanlaste värk, tulemused lõunamaiselt tumedapoolsed.

Kulta Katriina seevastu on eriti hele ja seetõttu doseerisin kohvipuru 50% rohkem kui teiste markide puhul. Muidu jäi vesine.

Kulta Katriinat sobiks asendama siiski mõni skandinaavlaste toode. Prismas on müügil Lindvallsi kannukohv (rohelises pakis), proovin selle ära. Aga oletaksin, et Arvid Nordquist on parem. Kui kuskil silma jääb, annan teada. :)

sofie ütles ...

Hehee, Lindvallsi ja Nordquisti olen ma ka müügil näinud põhiliselt selles pärapõrgus-asuvas-poes (õigemini hulgilaos), kus ma oma Kulta Katrina ja vetsupaberi järel käin;)
Lindvallsi pole kahjuks viimasel ajal jälle tükk aega olnud, muidu oli see mu põhimark. Nordquist on OK, ainult et teistest oluliselt kallim. No kui ma juba niikuinii olen poes, kust saab nii Lindvallsi, Kulta Katrina kui Nordquisti kannukohvi, siis ma muidugi võtan mitu pakki odavamat igapäevakohvi ja vahel ühe paki Nordquisti pidupäevaks, aga ega see Nordquist nii palju tesitest parem pole, kuipalju ta kallim on.