neljapäev, 12. juuli 2007

Pulleritsule pasunasse

No ma ei tea, kui Pullerits sõna võtab, siis mind kohe kisub vastu vaidlema;)
Et Langi peo suhtes poleks vaja hüsteeriline olla, eriti meie Rahvaliidul, sellega olen ma põhimõtteliselt muidugi nõus, AGA. No lugupeetud Pullerits, kes siis veel kui mitte teie peaks teadma, et lehelugeja loeb läbi artikli pealkirja ja heal juhul esimese lõigu. Ja et Eesti ajakirjandus paneb Hitleri pealkirja ja stiilipeo esimesse lõiku, kui selleks vähimgi võimalus avaneb. Eriti suvisel hapukurgihooajal. Ja et niskne kena uudis Eesti minisrti, Hitleri ja stiilipeoga jõuab ka mõne välisriigi pressi, eriti suvisel hapukurgihooajal. Ja et see pole uudis, mille parandusi ja täiendusi keegi pärast veel lugeda viitsiks. Nii et mulje jätab ikkagi pealkiri, kus Hitler ja Eesti minister kenasti kõrvuti.
Ja et kui juba prints Harry pidi stiilipeo eest vabandama, ju siis on ikka tõsine asi ja järelikult ootab pressi poolt informeeritud avalikkus Eesti ministri puhul siis juba tõsisemaid tagajärgi.
Nüüd siis küsimus, teades seda kõike, kas teie, lugupeetud Pullerits, ei arva, et ka üks Eesti minister võiks kõike seda oma sünnipäevapeo organiseerimsiel arvesse võtta? Noh et olgu see pidu fasismi poolt või vastu, vahet pole; kui fasism on asjasse segatud, kasutab teatud propaganda seda kindlasti ära Eesti maine järjekordseks rikkumiseks. Porilärakas läheb teele ja pese pärast palju tahad, tavalisele keskmisele ajakirjandusinfo tarbijale jääb meelde määritud näoga - mitte Rein Lang, rahvusvahelises mastaabis ei tunne keegi kurat Rein Langi - ei, Eesti miski minister.
Ja et Eesti ajakirjandus oleks just selline: pealkiri, kus on Hitler ja esimene lõik stiilipeost ja edasi niikuinii keegi ei loe - selleks olete teie, härra Pullerits, ometigi ise kõvasti vaeva näinud ja ma arvan, et on aus Eesti ajakirjanduse praegune seis vähemalt osaliselt Teie teeneks lugeda.
Minu meelest pole teil küll kobiseda midagi, kui Rahvaliit käitub Eesti ajakirjanduse noh kas just parimate, aga igatahes sügavalt juurdunud traditsioonide kohaselt. Pasunasse!

Kommentaare ei ole: