teisipäev, 24. juuli 2007

meie väike türgi beebi

No mis värk on? Suvepuhkuse ajal pole muidugi imestada, et enneaegselt sündinud beebi kojutoomine saab kõigi ajakirjandusväljaannete põhiuudiseks. Aga et kõik ajakirjandusväljaanded peavad vajalikuks manitseda rasedaid, et mõelge ikka enne kui reisile lähete, seda enam, et sündimata beebi kindlustamine, nagu selgub, on võimatu?
Nooh, jah, tõepoolest, oli sihuke aeg ka, mil rasedatel ei sobinud üldse kodunt välja ilmarahva silma alla minna. Mis te nüüd soovitate, et naised peaksid vahel ikka üheksa kuu jooksul elamisest loobuma ja ilusti kodus istuma, sest kes teab, mis juhtuda võib... Kuus kuud rase naine ei ole veel sünnituspuhkuselegi saadetud. TÖÖL võib ta veel käia küll. Ainult Türki puhkama ei tohi minna? Aga maale vanaema juurde? Ma küll kardan, et kui ta oleks hoopis maale vanaema juurde läinud, siis kusagil no ma ei tea neid Eestimaa karukolkaid, kui tal oleks kusagil Põlvamaa metsatalus veed läinud, siis millal ta sealt haiglasse oleks logistatud ja mis haiglasse ja kõige selle tulemusena oleks asi läinud loomulikku rada, seda oleks nimetatud katkenud raseduseks ja poleks ei beebit ega rahaprobleemi ja keegi ei näägutaks kah. No kuuekuise loote ellujäämine on ikka üksjagu ime ju, olgu või meditsiini ime. Või isegi türgi meditsiini ime.
Miks te mehed arvate, et õigem oleks ikka kodus püsida? Miks te ei arva, et on kuramuse sigadus, et ei ole võimalik kindlustada naist koos tema veel sündimata lapsega, nii et sellised, kahtlemata harvad, aga siiski täiesti võimalikud situatsioonid kindlustusega kaetud oleks? Ja kindlustusfirmad? Need pole kuulnud, et rasedal naisel võib laps sündida või on nad lihtsalt moraalselt püsikindlal seisukohal, et naised võivad reisida ainult kuni rasestumiseni, edasi on nende koht kodus?

4 kommentaari:

Tõnu Samuel ütles ...

Elan Põlvamaal Räpinas. Kiirabi on 1 km kaugusel. Ära räägi asjadest millest ei tea.

sofie ütles ...

No vat siis. Tuleb välja, et ma olen Põlvamaad asjatult idealiseerinud. Polegi seal enam mingeid romantilisi metsatalusid eemal inimasustusest ja sisepõlemismootoritest.
Mina isiklikult tean küll ainult nelja-viiekümne kilomeetri kaugusel Tallinnast ühte elektita metsavahitalu, kuhu pääsemiseks tuli jalgsi läbi metsa miski viis kilomeetrit jala käia. Aeg-ajalt tuli üle mõne mahalangenud puu ronida. Kas Põlvamaal tõesti midagi ligilähedast vastu pole panna?

Oudekki ütles ...

Kusjuures lennukiga lendamine olevat rasedatele ebasoovitatav... Mitte, et kodus peaks püsima, aga reisimisviise võiks ju valida.

sofie ütles ...

Reisimisviiside valikust: tõsimeeli soovitad rasedal pigem kolm päeva bussiga läbi Poola loksuda, selle asemel, et paari tunniga mugavalt kohale jõuda? Lennureise soovitavad arstid piirata raseduse lõpupoole, kõnesoleval proual oli raseduse lõpuni veel KOLM kuud aega. No kuulge kuus kuud rasedust, osad sõbrannad alles mõistatavad, kas nende klatšiobjekt tõesti on rase või on lihtsalt natuke juurde võtnud.