kolmapäev, 17. september 2008

maja maanteekurvis


Tegelikult polegi maantee, täitsa harilik tee, Tallinna linnas seejuures.
Meil on selline õnnetusterohke koht lihtsalt.
Sest teel on meie krundi kohal ootamatu kurv. Ükski autojuht ei suuda ju niisugust asja oodata, et et tee on sirge-sirge-sirge ja siis järsku teeb kurvi! Väga alatu temast, onju.

Räägitakse, et kunagi olla meil värav kah olnud ja uhked silikaattellistest väravapostid.
Need sõideti maha juba nii ammu, et nooremad pereliikmed neid ei mäletagi.
Postkastipuu kohe kurvi taga on saanud mitmeid matakaid. No need matakad on antud ikka meistersõitjate poolt, sest postkastipuule pihtasaamine tähendab, et kurv on PEAAEGU võetud, vaja oleks olnud vaid paarkümmend senti VEEL paremale.
Üks öine auto kasutas värava taha toodud liivahunnikut trampliinina ja maandus liivahunniku taga kasvanud noore tamme otsas. Käsivarrejämedune puu ei elanud seda üle ja kuivas.

Ühel öisel kihutajal õnnestus taluhoonete ja elumaja vahelt läbi kibuvitsahekki sõita, ja edasi piki hekki (heki peal) kuni keldrimäeni välja. See on seni kaugusrekord;) Uhked topeltkibuvitsad olid nii räsitud, et tuli kuni juureni maha lõigata, aga juurevõsudest kasvas paari aastaga uus hekk, nii et pole asigi.

Üks auto sõitis keset valget päeva kõigi nelja jalaga hoovil kõrgunud hiigelsuure küttepuude virna otsa. Perenaine kuulis pauku ja läks vaatama: seal ta siis kõhutas, puuhunniku otsas. Ise ta sealt küll alla ei saanud.

Ja nüüd siis eelmise pühapäeva öösel, noored vene poisid, juhilubadeta muidugi, ja vähimagi pidurdusjäljeta, tee ääres kasvavast suurest kuusest napilt mööda, kuurinurgast napilt-napilt mööda ja otse paekivist laudanurgale - pihta. Lauda ees seisnud kreissaag sai kah oma paugu, nii et maandus mitme meetri kaugusele.

Mis me nüüd tegema peame, küsivad majaelanikud, tankitõrjekraavi kaevama või? Isegi ime, et keegi veel elumajale pole pihta saanud.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis eeslikannatusega majaomanikud need sellised on??
Esimene asi - lööge ports helkureid tänavaäärsete postide/puude külge. Tõenäoliselt on tänav valgustamata ja keegi ei pane kurvi tähele. Helkurid näitavad pimedas varakult, et tee hakkab keerama.
Ja tegelikult ei ole ka kraav paha mõte. Tänavapoolsem külg madalam ja laugem, et keegi üle ei hüppaks.

Anonüümne ütles ...

maailmas ole liiklushullude vastu ikka üht-teist välja ka mõeldud:
üks variant
teine
kolmas

ja lõpetiseks selline pisivahend:
neljas

sofie ütles ...

Aga me ei taha ju kedagi ära tappa!
Helkurid on hea mõte, selle peale olen isegi mõelnud. Kust saaks suurel hulgal odavaid helkureid? Neid, mis ketipoodide kassades müüakse ei jaksa küll nii palju osta, et kogu kurvi ära kataks;)