esmaspäev, 10. detsember 2007

puuduliku funktsionaalsusega mobiiltelefon

Praegu müügil olevad mobiilid on nagu Šveitsi armeenoad: olemas on kõik, mida ainult ette võib kujutada! Suur ja väike tera! Kahvel! Korgitser! Kruvikeeraja! Viil!
Kes meist poleks omal ajal unistanud Šveitsi armeenoast!

Mõnel meist on see lapsepõlveunistus täitunud ja mõnel on nuga isegi alati kaasas, aga prae kallale asume millegipärast ikka tavalise lihtlabase lauanoaga.

OK, mingil salapärasel majanduslikul põhjusel on mobiilitootjatel kasulikum kõikvõimalikud lisad kõigile toodetavatele mobiilidele juurde panna, mitte toota vastavalt erinevate tarbijagruppide vajadustele, näiteks ei ole olemas lihtsat mobiili, mis on ette nähtud ainult helistamiseks ja sobiks oma funktsionaalsuselt ja hinnalt pensionärile, kes ei taha tänapäeva tehnika võidukäiguga kaasa joosta ja jooksu pealt pidistada ja videot filmida. Ilma fotokata mobiile enam üldse ei toodeta!

No aga sel juhul - ma ei saa aru, miks puudub mu mobiilil korgitser???

Rumalad, rumalad mobiilitootjad.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kusjuures Motorola F3 on näiteks ainult telefonifunktsionaalsusega telefon. Ainult et menüüsüsteem on sel "huvitav" ja nt sms-ides saab kasutada ainult väiketähti ja ekraanile mahub korraga vist ainult 3 rida. Aga põhimõtteliselt ainult helistamisetelefoniks võiks see ju sobida.

Küllap on neid lihtmudeleid veelgi, aga mul ei tule rohkem praegu lambist meelde.

v. ütles ...

Mul endal on Nokia 1110. Lihtne, sobib peamiselt helistamiseks, sõnumitesaatmiseks ja äratuseks. Väiksemate numbritega (algavad 1 või 2ga) Nokiad ei hiilga ükski Šveitsi armeenoale omaste tunnustega, sellepärast lasingi endale noa (korgitseriga!) eraldi kinkida. :-D

Morgie ütles ...

Nokia 1100 ja selle arendused on jah sellised igati lollikindlad ja helistamiseks mõeldud telefonid.

Aga tänapäeva telefonidel puudub veel palju asju -
mobiili küljes võiks olla
võtmed
rahakott
isikutunnistus

täitsa ilma irooniata

ja noh, võibolla ka huulepulk ja tampoon :)