kolmapäev, 31. märts 2010

mis te maksite maamaksu juba enne tänast ära või?

No ma ei tea, mis paanika see nüüd olgu, "Täna on maamaksu laekumise tähtaeg, aga paar päeva tagasi oli pool maksu on veel laekumata." Lehes, telekas... kas teie maksate siis maksud enne tähtaega ära või? Kui täna on tähtaeg siis täna tulebki maksta, kesse rumal siis varem maksab? Mind tõesti paneb imestama, et pooled inimesed on maksu enneaegu ära maksnud. Internetipangas saab ju nii hõlpsasti määratud tähtajaga tulevikumakseid teha. Mina tegin maksekorralduse ära siis, kui maamaksuteade tuli, tänaseks. Nii et pommuudise avaldamise ajal oli MINU maks igastahes juba makstud. Firma maamaksukohustuse kattis niikuinii ettemaksukonto jääk. Noh, ja nende maamaks loeti ka ju alles täna tasutuks, kes tulumaksutagastuse maamaksu katteks jätsid. Homme hommikul on mõtet vaadata, palju maksu tasumata jäi.

4 kommentaari:

w ütles ...

Maksin jah enne tänast, augustis 2009. Või oli see juulis...

kukupai ütles ...

No mul varasematest aastatest meeles, et esimese osa tähtaeg oli 15.märts ja eks ma siis maksin kah...
Aga mul teised probleemid, mille üle oma blogis virisesin...

aabram ütles ...

Hmm. Kui sa teed firma nimel arveid, siis maksetähtaeg on sul seal ju VIIMANE tärmin, pärast mida hakkab jooksma viivis. See ei ole sul ju ainus päev, millal sa makseid vastu võtad. Siis on ju normaalne maksta ära niipea, kui saab. Või ei ole?

Miks selle maamamaksuga peaks teistmoodi olema? Miks on imelik see ära maksta enne viimast lubatud päeva?

sofie ütles ...

No nii, panite mind mõtlema. Tõepoolest, võib ju küll maksta enne tähtaega. Tegelikult on see isegi kena, ja kui me kõik teame, et meie riik on rahalistes raskustes, siis tõesti võiks maksud varakult ära maksta ju. Seda enam, et riik tulumaksutagasusega sugugi viimase tärminini ei oota, vastupidi, väga kähku maksab tulumaksu tagasi.
Ma ise olen vist ülemäära mõjutatud firma rahavoogude juhtimise harjumustest. Seal on nii, et kui rahaga just priisata pole, siis on kõigi arvete õigeaegset tasumist kõige kergem tagada just nii, et kõik arved maksad ära just tähtajal, ei kiirusta. Aga kui rahaga ON priisata, siis see ju kogub kusagil intressi, mist tast siis enneaegu käest anda...
Ma mõtlen, et eks maamaksust kah küllalt suure osa maksavad vist rikkad, need, kelle raha kusagil intressi tiksub ja kes seda enneaegu käest ei anna.
Nii et endiselt seisukohal, maksulaekumist ei maksa paanitseda enne tähtaega.