laupäev, 30. mai 2009

Eesti rattarikkaks?



Et eestlased oma rattarikkust rumala peaga ära ei kulutaks, on Tallinna Linnavalitsuse liikluskorralduse osakond hakanud Tallinna rattateedele täieliku liikluskeelu märke panema. Õige kah! Kui ikka ratas ei sõida, siis ta ei kulu ju ka ja nii seisab rikkus kauem alles. Seega, keelame rattateedel sõitmise ära ja õnn tuleb ja jääb ja jääbki meie õuele. Rikkusest rääkimata.

Pildil siis (plaani järgi) RAHVUSVAHELINE rattatee läbi Tallinna reisisadama. Tegemist on omalaadse rattateede nõelasilmaga, jalgrataste jaoks ainsa ühendusteega Pirita tee ja muude linnaosade vahel. Hea koht, kus alustada rattateedel rattasõidu täielikku ärakeelamist.

Ahjaa, lisatahvel lubab sõita erilubadega. Ei tea, kust jalgratturid saavad erilube läbi sadama sõitmiseks? Kui nad just Tulika taksod pole, need kah võivad.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea küll, kui antud näide on pooleldi huumor, siis võiksid tubli ratturina ka tähele panna, et peale D-terminali ühtäkki vana joonitud rattatee tänavuse joonimisega ära kaotati.

tervitades

sofie ütles ...

No ma olen tubli ja tähelepanelik rattur ja panin tähele küll, ainult et ei kaotatud ära; jäeti lihtsalt joon uuendamata, ja mitte tänavu vaid juba möödunud suvel. Ja ma kurtsin Tallinna liikluskorraldajatele ka, et joon on täiesti kulunud ja nad lubasid joonida, kui raha saavad;) Raha ilmselt pole, sellest lubadusest on nüüd ilmatu aeg möödas juba.

Anonüümne ütles ...

Minu meelest ametlik rattatee on see kõnnitee moodi asi paremal pool, keelumärk on sõidutee kohta.

sofie ütles ...

Millise liikluseeskirja punkti alusel sa, Anonüümne, otsustad, et liiklusmärk ei kehti tee osale, mis asetseb vahetult kõnealusest liiklusmärgist vasakul, aga kehtib tee osale, mis asub liiklusmärgist 1 m võrra kaugemal vasakul???

Tähendab, ma saan aru küll, et tegelikult ei tahtnud keegi jalgrattaliiklust seal ära keelata; aga noh, välja kukkus "nagu alati". Täitsa kogemata keelati!

Sel lihtsal põhjusel, et mingile probleemile lahenudst otsides unustati jalgratturid lihtsalt ära. Ja see pole ainuke koht, kus jalgratturid lihtsalt ära on unustatud. Nagu liiklus neile polekski ja liiklusmärgid neile ei kehtiks.

Kas siis ei kehti või?