pühapäev, 12. oktoober 2008

kas harjutame rattureid liikluseekirja rikkuma või?


Sarjast "mõistatuslikke liiklusmärgikombinatsioone Tallinna linnas".
Seekord pildil jalgratta (ja jalg-)tee, kus ei tohi (jalgrattaga) sõita. Seda ju telliskivi tähendab? Sissesõidu keeld, edasi ei tohi sõita ühegi sõidukiga. Sõiduki all mõistetakse vastavalt «Liiklusseaduse» § 12 lõikele 1 teel liiklemiseks ettenähtud või teel liiklevat liiklusvahendit, mis liigub mootori või muul jõul.

OK, juba vanast ajast on teada, et telliskivi on ainus liiklusmärk, mida kõik tunnevad ja - enam-vähem - ka järgivad. Nii et kui on TÕESTI vaja autosid mõnest jalgrattateest eemal hoida, siis tellis on ilmselt parim võimalus. Aga mind ikkagi huvitab, et kas siis nüüd tõesti otsustati, et ärgu siis jalgrattad kah sõitku, peaasi, et autosid ei sõidaks,(no siis oleks võinud ju lihtsalt jalgtee sildi panna?) või unustati lihtsalt ära, et telliskivi ka jalgrattasõidu kohta käib - või ei käi nüüd järsku või? - või siis otsustati, et tühja neist jalgratturitest, las rikuvad parem liikluseeskirja, nad niikuinii kogu aeg rikuvad. Ega me neid ju niikuinii ei kontrolli.

No minu meelest on see viimane küll tobe variant, sest ma arvan, et me ei tohiks kedagi harjutada liikluseeskirja rikkuma. No teate ju, harjub ära, hakkab meeldima...

6 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

Kas saadad neid pilte Linnavalitsusse ka? Huvitav oleks teada, kuidas nad kommenteerivad.

sofie ütles ...

Saatsin jah lingi ka liikluskorralduse osakonnale ja palusin kommentaari. Linnavalitsusest on käidud vaatamas küll - minu blogi, kohapealse olukorra kontrollimise kohta mul info puudub;) - aga vastuseks on vaikus. No ootame. Seaduse järgi on neil vastamiseks kuu aega;)

Anonüümne ütles ...

Neil ei ole vastamiseks kuu aega. Teabenõudele peab vastama kohe (loogiline ju, vaata oma eelmist lugu). Sa peaksid vaatama selle täpsemalt järgi. Vist oli kohe või siis viie päeva jooksul või veel mõned klauslid. Vabalogis oli mõni aeg tagasi sellest.

Kaur ütles ...

Kas auto keelumärgi alt läbi lükata tohib?

Kui jah, tohib sealt rattaga vähemalt läbi kõndida. A kui autot lükata ei tohi, ei tohi seal ilmselt ka ratas-käekõrval liikuda.

sofie ütles ...

Jalgratast käekõrval lükata tohib seal küll - jalgratast käekõrval lükkav isik on jalakäija. Aga miks pagana pärast peaks kenal rattateel järsku jalastuma ja läbima mitukümmend meetrit ratast käekõrval lükates - kes seda teeks? Või kas te olete kunagi näinud, et inimene, kes tahab autoga keelumärgist mööda saada, tuleb autost välja ja lükkab auto märgist mööda ja istub siis sisse tagasi ja sõidab edasi? Kui kedagi nägemas pole? Tohib või ei tohi, kui on vaja, siis sõidetakse.

sofie ütles ...

Möödas on rohkem kui kuu aega ja linnavalitsusest poel mitte keegi mitte midagi vastanud. Saatsin neile täna uue meili.